На този свят какво му трябва?
Най вече повече любов,
да зарови бойната си брадва
и на доброто да чуе кристалният зов!
Трябва му повече вяра, доверие,
равноправие и човещина!
По-малко лъжи и лицемерие,
и повече хора с горещи сърца!
Има нужда той не от някаква мода,
а от мир, свобода, разбирателство!
От чиста и свята природа,
от доверие без предателство!
Този свят не е нещо абстрактно, далечно -
Той е нашият дом в тази вселена!
Крехко цвете, което за да не бъде обречено
трябва от нас да бъде спасено!
Време е да спрем всяко злодейство,
да разберем, че светът е готов
ако в него живеем като семейство,
на любовта ни, да отвърне с любов!
01.01.2016.
Пожелавам на всички страхотно изкарване на празничната вечер, както и Новата година да ни донесе повече щастие, любов и красота от всички предишни!
© Георги Каменов Все права защищены