31.12.2019 г., 11:34 ч.

Какво му трябва на този свят 

  Поезия » Друга
812 0 5

На този свят какво му трябва?

Най вече повече любов,

да зарови бойната си брадва

и на доброто да чуе кристалният зов!

 

Трябва му повече вяра, доверие,

равноправие и човещина!

По-малко лъжи и лицемерие,

и повече хора с горещи сърца!

 

Има нужда той не от някаква мода,

а от мир, свобода, разбирателство!

От чиста и свята природа,

от доверие без предателство!

 

Този свят не е нещо абстрактно, далечно -

Той е нашият дом в тази вселена!

Крехко цвете, което за да не бъде обречено

трябва от нас да бъде спасено!

 

Време е да спрем всяко злодейство,

да разберем, че светът е готов

ако в него живеем като семейство,

на любовта ни, да отвърне с любов!

 

01.01.2016.

 

Пожелавам на всички страхотно изкарване на празничната вечер, както и Новата година да ни донесе повече щастие, любов и красота от всички предишни! 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??