КАКВО НИ ПРЕЧИ
Какво ни пречи да опитаме
да спорим даже със съня си?
Защо насън да се обичаме,
а денем вириме носа си?
Какво ни пречи да прощаваме
обиди дребни и насмешки?
Добре е да се наслаждаваме
на собствените смешни грешки!
И пак се противопоставяме
на всеки имащ други мисли,
Стремим се уж към извисяване,
а с другите дали сме чисти?
И вечно искаме да страдаме
за да мърморим под носа си!
Любов отдавна не предлагаме,
а вечно търсиме врага си.
Отказвам битие страдалческо,
не обичам тази тъжна "мода".
Но ако нужно е скандалчето,
то нека да е по-любовно...© Илко Карайчев Все права защищены