7.02.2009 г., 8:03 ч.

Какво ни пречи 

  Поезия » Гражданска
803 1 4
 

КАКВО НИ ПРЕЧИ

Какво ни пречи да опитаме

да спорим даже със съня си?

Защо насън да се обичаме,

а денем  вириме носа си?

Какво ни пречи да прощаваме

обиди дребни и насмешки?

Добре е да се наслаждаваме

на собствените смешни грешки!

И пак се противопоставяме

на всеки имащ други мисли,

Стремим се уж към извисяване,

а с другите дали сме чисти?

И вечно искаме да страдаме

за да мърморим под носа си!

Любов отдавна не предлагаме,

а вечно търсиме врага си.

Отказвам битие страдалческо,

не обичам тази тъжна "мода".

Но ако нужно е скандалчето,

то нека да е по-любовно...    

© Илко Карайчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??