Какво обичат жените?
Утро лазурно
с рубинени устни
и вятър в косите
духът да отпусне?
Гальовници нежни,
две огнени думи,
в дланите цвете,
любовни куршуми?
В очите - утеха,
не знаци потайни,
трохи от успеха,
мечтите безкрайни?
В забрава сълзите,
смехът непринуден,
рицарят в дните,
вълшебникът чуден?
Доверие, ласка,
приятел безценен,
това ли обичат,
с какво ме привличат?
Изгревът нощта събужда,
сякаш в мрака се загубих
в тази женска суетня,
щом прогледнах и се влюбих!
© Красимир Трифонов Все права защищены
Направо сме разкрити!