29 мар. 2011 г., 23:04

Какво печелиш, като губиш 

  Поэзия » Любовная
1395 0 13

Какво печелиш, като губиш

                                                     на Антонио

 

Знаех, че не може да ме лъжеш,

че ще сториш всичко, щом обичаш ти!

Че ще бъде тежко, страшно, тъжно,

но ще сбъдна горе, с теб, мечтите си!

 

Че Икар съвсем не е измама

и лъжа е, че изгаря горе той!

Че дори небе над теб да няма,

можеш да го сътвориш чрез пóлета!

 

Че вълшебна вяра щом не гасне

и вълшебствата ще следват вярно теб!

Че с крила щом падаш, не е страшно,

страшно ще е само ако страх те е!

 

Но, кой люби, страх не ще усети,

ще се рее горе волен, тръпен той,

а пред него винаги ще свети-

любовта нали е като слънцето!..

.......................................................

Аз повярвах. Беше тежко,тъжно,

но се вдигнах, следвайки мечтите си!

А ти долу...знаеше, че лъжеш.

И остана там. Като термитите.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??