23 янв. 2009 г., 17:33

Какво са думите,когато теб те няма 

  Поэзия » Любовная
711 0 7

Какво са думите, когато теб те няма?

Сами сред мигове невъзвратими

като русалки скитат в океана

вечно мокри, но неутолими.

Какво са струните, когато няма песен

и дланите се реят в празнота?

Отдавна знам, че пътят не е лесен,

защото няма лесна красота.

Какво съм аз, когато вехнат розите

и младостта ми се стопява с тях?

Какво остава след метаморфозата,

след полета на чезнещия смях?

Отговора никой не узнава,

макар да питат гласове безброй,

ехти въпросът ми - Какво остава?

ехти в смеха на тихия порой.

Заспивам. Като дойдеш, събуди ме.

Тогава няма да са нужни думи

и аз не ще си спомня твойто име,

заедно ще се къпем във безумие.

Заспивам. Като дойдеш, отведи ме

към времето, което пропилях.

Тогава аз ще ти измисля име

и ще знам, че истински успях.

Какво са думите,когато съм щастлива?

Стига ми до тебе да притихна,

дори да знам, че всички си отиват,

щом ти си тук, аз пак ще се усмихна!

 

 

 

 

© Даниела Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??