28 нояб. 2009 г., 23:40

Какво си ти, живот жесток? 

  Поэзия » Белые стихи
788 0 0

Какво си ти, живот жесток?!?
Призвание или подигравка, изпратено от някой бог?!?
Къде е мястото на тази земя, където царят щастието и любовта?!?
Или то е просто нелепа мечта...?!?
Една огромна лъжа...?!?
Една безкрайна игра, която преследваме и играем
като кукли в театъра...?!?

Дърпат конците ни някъде от небосвода,

може би божествени, велики същества си правят шега...
Просто играчки сме ние в техните ръце...
С непроменливо изображение на нашето лице...
С много мъка пълно е нашето сърце...
Болката в нас е пълнежа, а не памука!
Тя запълва обвивката ни, за да не е куха...
И когато се скъсаме ни изхвърлят на боклука!
Какво си ти, живот жесток?!?
Призвание или подигравка изпратено от някой бог?!

© Д-р Кървава Баронеса Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??