Какво съм?
Птица? Листенце? Трева?
И защо не откривам място за мен на света?
Птица не съм -
аз отдавна нямам крила!
На заем бяха ми от оня ангел, дето уж ме пази -
ала му ги върнах!
Може би заради тях отдавна струва ми се, че ме мрази?!
Листо ли съм?
Не съм листо!
Е, да, развяваха ме най-различни ветрове -
на облаците бях на гости
и в лопатите на разни лелки бях,
ни листата гният - аз не!
Та изглежда не съм и като тях!
Трева остана ми да бъда, но не съм трева!
Окосявали са ми мечтите много често,
но има разлика съществена една -
стъпчат ли тревата, тя изправя се веднага,
преди аз също ставах,
но сега оставам да лежа!
Е, щом не ми е мястото при птиците -
горе в просторни небеса,
щом не съм добре дошла и при тревата -
долу на твърдата земя
и помежду им щом не мога да остана,
тогава питам се какво съм и къде да се установя???
© Наталия Все права защищены