19 дек. 2009 г., 18:58

Какъв да стана... 

  Поэзия » Юмористическая
1389 0 0

Какъв да стана

 

 

Седя във кръчмата на чашка,

обслужва ме русата Сашка,

до мен Пешо водка надига

и вече май му се повдига.

 

 

Нямам два по един

и се наливам с пелин,

какъв да стана, не зная,

седя си кротко и мечтая.

 

 

Дали да стана богат

не ща, че ще ме отвлекат,

постоянно да ходя с охрана

и да се крия нощем под юргана.

 

 

Що пък да не съм митничар

и на селото пръв господар

не може, нямам палат,

а само един стар креват.

 

 

Дали да не съм политик,

но аз не разбирам техния език,

нямам книжка за Бе Ем Ве,

а мога само да подкарвам овце. 

 

 

Ами, ако стана полицай…

чух, че има келепир, май,

но не ми върви математиката

и ми куца граматиката.

 

 

Леле, колко неща изредих

и нито едно не ми пасна,

как бързо се подредих

и май че Пешо пак ме фрасна.

 

 

Какъв да стана, не знам,

като гледам, никой няма срам.

По-добре да съм алкохолик

и да не се правя на велик.

 

© Валери Бобев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??