КАЛДУН
„Бъдещето ли?!
Аз го изживях!”
Шани
Предрекъл Самотата
горделива,
вместо червеят
разкошно
унизен.
Не простих
сред дорогата
трънлива,
а крещях
в тайгата –
по река Мезен!
Дано да чуят
Любовта ми
дива,
или пък,
ехо
от вика й
уморен...
1989 г., Коми
Стоян Койчев – Шани
гр. Стамболийски
© Стоян Койчев Все права защищены