12.04.2024 г., 8:24 ч.

Калдун 

  Поезия » Друга
51 0 0

КАЛДУН

 

„Бъдещето ли?!

Аз го изживях!”

          Шани

 

Предрекъл Самотата

горделива,

вместо червеят

разкошно

унизен.

Не простих

сред дорогата

трънлива,

а крещях

в тайгата – 

по река Мезен!

Дано да чуят 

Любовта ми

дива,

или пък,

ехо

      от вика й

уморен...

1989 г., Коми

 

Стоян Койчев – Шани

гр. Стамболийски



 

© Стоян Койчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??