14 июн. 2006 г., 22:16

Калоферски гробар 

  Поэзия
640 0 1
Видях гробар,-
добър човек.
погребваше жена си,
-ден след ден.
Страдаше...
страдаше за всеки,
копаеше,
погледнах му очите,
погледнах му сърцето,
-не беше сляпо,
кървеше.
Един гробар
-а толкова добро
в душата бе събрал.
И колко скърби бе видял,
със вяра палеше той
всяка свещ.
Сравнен със попа
-за мене бе светец.
Погребал бе жена си!,
...и оттогава-
...ден,след ден!

Един гробар видях;
...и неговите две сълзи.

© Барон фон Микрофон Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??