18 июл. 2014 г., 10:05

Камбани 

  Поэзия
409 0 3

КАМБАНИ

 

Как искам да забият радостни камбани,

за чисти по сърце да бъдат блага вест!

Да стихнат болките на земните ни рани.

И всеки да живее за едната чест.

 

Поет да сътвори трогателна балада.

Певец да ни разчуства с песен от душа.

Монах да се помоли Богу за пощада.

Да станат влюбените майка и баща.

 

Затворник да получи чакана визита.

Бездомник да намери сигурен приют.

Отчаян да си върне вярата в Спасителя.

Сираче да се сгуши в нечий топъл скут.

 

Печален да забрави своите скърби.

Престъпник да престане да извършва зло.

Злопаметен обидата си да загърби.

Бездетни да се сподобият с потекло.

 

Съседка да полага грижа за старица.

Самотник да си има гост в неделен ден.

Еснаф да възкреси сърцето си на рицар.

Приятели да утешават огорчен.

 

Да спре животът на човека в небесата.

Да бъде лека всяка неизбежна смърт.

Напрягам слух и вече чувам - в тишината

как подир миг камбаните ще загърмят.

 

 

© Върбан Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • хубаво звучи написаното от теб, само дето си мисля, че щом ги искаме тези неща, значи ги няма и е тъжно, поздравления за стиха
  • ! със своето желание му помагаш да се случи
  • Браво, много хубав стих! Харесва ми, обаче за съжаление повечето от нещата, които са описани едва ли някога ще се случат ("еснаф да възкреси сърцето си на рицар...", просто забрави,
Предложения
: ??:??