3 мар. 2010 г., 23:49

Камбанка от бамбук и от рапани 

  Поэзия » Другая
731 0 3

Любов и мъдрост носи Океанът,
носи и сол... от всичките сълзù,
а кухите черупки на рапаните
фрактално ни напомнят за вълни...

Сърцето го облива бяла пяна
и в дирята му блесват светлинки,
завихрят се в космически спирали,

дордето  всичко в него  затрепти...

 

Бамбуковият лес расте отколе
връз този стръмен, непристъпен склон,
макар и плитък да е всеки негов корен...

макар и никой негов стрък не е вековен,
от векове е склонът негов дом
и трижди всеки век цъфти напролет...

© Кирил Ценев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??