Любов и мъдрост носи Океанът,
носи и сол... от всичките сълзù,
а кухите черупки на рапаните
фрактално ни напомнят за вълни...
Сърцето го облива бяла пяна
и в дирята му блесват светлинки,
завихрят се в космически спирали,
дордето всичко в него затрепти...
Бамбуковият лес расте отколе
връз този стръмен, непристъпен склон,
макар и плитък да е всеки негов корен...
макар и никой негов стрък не е вековен,
от векове е склонът негов дом
и трижди всеки век цъфти напролет...
© Кирил Ценев Todos los derechos reservados