27 июн. 2014 г., 22:22

Камък 

  Поэзия » Другая
2367 5 24


  „- Камъните не позволяват да бъдат опитомени
      докрай ще ни гледат
      със спокойно много бистро око.”

Збигнев Херберт




 

Аз съм камък загладен

от времето.

Объл камък в река

бързотечна.

Здраво стъпил на място,

във стремето

на земя плодотворна,

сърдечна.

 

Аз съм камък изваян

от бурите.

Често ставам житейска

мишена.

Тъй размиват водите

контурите,

че отскача стрелата

сразена.

 

Аз съм камък! Не камъче!

Камък.

Образ ваян стихийно

с години.

За приятел – надежда,

лъч жарък,

на врага си прощавам

… до три пъти.






© Анна Станоева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??