25 апр. 2007 г., 15:48

Капитализмът и XXI - ви век 

  Поэзия
1065 0 5



Реклами проблясват, светкавици светкат,
реки от куршуми текат,
килими от бомби,
въздишки на роби и мръсни пари...

Деца без глави и майки, крещящи във ужас
молитви до бог "вездесъщ"...
Кръвта се оттича от вените глухо,
а някой там пее фалшиво в нощта.

Доволни прасета по улици бродят  -
със чанти луксозни в ръка...
Екрани трептящи брутално показват
страдание, мерзост и смърт...

Планетата синя бе райска градина -
днес дебне отвсякъде краx- природа оловна,
разруха духовна -  мерило за слава...
...войни, тегоба, нищета...


 

© Велин Евстатиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??