Капки дъждовни по стъклото се стичат,
като сълзи от очи, които обичат.
Във вечер дъждовна ти казах "върви",
гордо ти тръгна, сълзи не изтри.
От тогава ги виждам, щом завали,
тия любовни, тъжни сълзи.
Ето, отново вън заваля,
капки дъждовни, сълза след сълза.
Затварям очи, пред мене си ти.
Много е късно за мъжки сълзи.
С.П.
© Стойчо Пеев Все права защищены