29 мар. 2005 г., 00:50

Капки гласни струни 

  Поэзия
924 0 5

Валя ме дълго,
докато вървях към пейката -
онази нашата,
пребоядисана наскоро в бяло.

Вървях през мислите ти
рано
и чувах
ромона на звънките фонтани -
небесни изворчета,
ласки тихи
на ехото,
пречистило катрана
полепнал в дробовете на деня...

Дъждовни капчици,
целувки скрити на обич
плътна
в гласните ти струни
бе огнена вълна на допирa
заливащ
като с лава
през телефонната слушалка...

Слухът изгаря в думи -
огнен пламък,
нанизани танцуващи езичета
от чувствата разпалени
във трепет на съзвучност блага,
добили смисъл през сърце,
изпълнено
по детски в чиста радост ...

Блаженство на духа,
в което приливът
солен
е глътка истина –
необходимост за живот,
създала съвършенството по цвят
и форма...

Стоя в дъжда
на ъгъла на пейката и чакам те,
захвърлила
чадъра пъстър настрани...

Гласът ти само,
като звучност преминава
и гали,
плиска се в сърцето тихо...

Очаквам те,
а ти пристъпваш
бавно,
бавно
с букет от рози -
разпъпили усмивки в устни алени,
разтворени в целувка –
капка сила ...

Когато приближи,
почувствах
твоето присъствие как се излива
и слънцето
непредсказуемо изгря...

Превърнахме се в багри на дъгата
обрамчила
безкрая с гласни струни –
любов израстнала до пълнота...

Слухът гори,
а думите са живи
и между паузите ... мислите се къпят
в опиянената душевна красота...

Обичам те,
обичай ме.
Денят пристъпва
и ни залива с трепетни слова ...

(Листа е напоен

от капчиците гласни струни ...)

© Йоанна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Пишеш много красиво и определено се открояваш като автор. Впечатлена съм и от новото ти стихотворение. 6!!!
  • Благодаря
  • Благодаря Нядя и Веси
    за усещането
    и вложеното емоционално чувство
  • Удоволствие ми е да чета....продължавай,мила!
  • Тая твоя обич продължава да се лее в най- прекрасната мелодия,докосвайки сърцето.
    Продължавай!Не спирай!

    Поздрави!
Предложения
: ??:??