Короната - настъпва
из нашата Родина.
И аз със тъжна стъпка
ще мина в карантина!
Един ще пия вече,
без гадже, без роднина.
Сутрин, обед, вечер
ще съм под карантина!
Ще ям солени пръжки
в оставащата зима.
С диети и задръжки
ще бъда в карантина!
С момето, само в нета
ще лягаме двамина.
Самотен - в тризонета
ще пазя карантина!
Ще имам много време
да пиша и без рима.
Чист въздух ще поема
от тази карантина!
По двора ще копая
във цветната градина.
Морета ще мечтая,
макар и в карантина!
Така за дни ще стана
момче и половина.
Младеж ще си остана
и в тази карантина!
А юни - тази пролет,
ако не се спомина,
готов ще съм за полет
след мойта карантина!
Ще литна със совалка
до космоса в чужбина.
Там ще търся свалка
с моме без карантина!
Ще хвана супер мацка
и цели сто години
аз няма тук да кацна
без нужните ваксини!
Юри
Йовев
Март
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены