30 мар. 2007 г., 10:34

Като костилка ненужна... 

  Поэзия
792 0 14


Хей, вземи се в ръце и не чакай безсилно
да те изхвърли живота като костилка ненужна.
Огледай се, виж - светът все така се върти,
съдби се преплитат в нощ теменужна.


Ти сам би разбрал, ако малко помислиш,
че любовта е чувство без мисъл,
но трябва да дадеш, за да получиш
и да се съпротивляваш ще е невъзможно.


Тя, както всяко друго чувство на света,
щом е поена и хранена със обич,
ще израсте, дори и без да разбереш,
но неподхранена, се задушава в зародиш.


В живота ти много възможности има,
но не слугувай с робска слепота,
където някой някъде е казал,
че в бреме се превръща Любовта.


Отдай се целия, ако поискаш,
а тя с взаимност може би ще те възнагради.
Защото Бог отдавна завещал е
да даряваме обич, дори да боли.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??