Като куршум
Забил си се във мен като куршум.
И много ме боля, но вече мина.
Остави ме без сила и без ум,
но оцелях и пак без теб съм жива.
Но раната не спира да кърви,
ще купя от аптеката мехлеми,
по-бързичко да спира да боли,
макар да зная, че ще мине време.
А щом понякога не издържа,
самичка ще си стискам дланите.
И ще изляза гола под дъжда,
пък нека той да ми измие раните.
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Все права защищены