Като Левски (за Дядо Добри)
Скоро ще станеш на години сто и две.
А в душата ти още живее дете.
Ти като Левски си за нас сега.
Изпълнен с духовна красота.
Показваш ни ценностите в Живота Всякога!
Много години пред храма на Бога с чашка в ръка.
Събираше Помощ не за себе си - за църквата!
Даряваше Вяра с усмивка една.
Надежда за нас и за нашите деца!
Един истински Българин в нашата страна!
Един пример за нас, една икона жива.
Приведен, побелял, тих,човек обикновен.
Но в сърцата ни Ти си Необикновен!
През тези толкова много лета.
Не се предаде. Вярваш в Доброто в хората!
Твоят пример се предава на нас.
Да бъдем добри, да правим добро всеки час!
© Валентин Миленов Все права защищены