29 мар. 2013 г., 19:47

Като на шега 

  Поэзия » Любовная
2101 3 7

Влюбих се... като на шега,

тя беше истинска стихия,

самотно крачеше в дъжда,

изтичах... под чадъра скрих я.


Походката ù... беше звън

в окъпаните тротоари,

усмивката ù... като гръм,

по устни жадни ме опари.


Вървяхме двама под дъжда,

под сенките на булеварда,

две диви капчици вода,

принцеса тя... аз бях ù барда.


Възпявах нейните коси,

а тя се смееше щастливо,

нощта... с целувка украси

дъждовния ни флирт игриво.


Намигна близо светофар,

таксито грабна я във мрака,

в сърцето щракна катинар,

застена вятърът... проплака.


И днес... след толкова лета

в душата ми тежи олово,

безспирно крача под дъжда,

очите търся ù... отново!

© Красимир Трифонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??