20 июн. 2009 г., 20:02

Като песен на славей 

  Поэзия » Другая
917 0 1

Като гласчето на славей,

като лъч, отдалеч долетял -

в тонове нежният повей

е песен на славей пропял.

 

С въздушни колесници

прелитат приказни картини.

Волни като лястовици -

обагрят небесата сини.

 

В светли образи отново -

ражда се света повторно.

В нови краски наготово -

го прегръщам илюзорно.

 

Нови ветрове препускат -

в порива на юлска младост.

В миг изчезват и напускат,

в сън за някогашна радост.

 

Като нежна песен на славей -

спомен, надалеч отлетял -

умира като затихващ повей,

с глас на славей пропял.

 

© Веси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??