21 июн. 2006 г., 16:44

Като птица 

  Поэзия
1149 0 4

   Празно е до мен в леглото, 
   безмълвно сянката седи,
   щом като птица тръгна от гнездото,
   като птица, която иска да лети.

   Ще долетиш при мен обратно, 
   от умора ще заспиш 
   и за загубеното време безвъзвратно, 
   съзнанието си ще загасиш.
   
   Утихнал от полети над морска шир
   ще кацнеш до мойта гръд
   и пил вода от приказния вир, 
   ще се върнеш пак по онзи път.
 
   Но като обикновена птица 
   няма в клетка аз да те затворя,
   а като мъдра жрица 
   ще те пусна, без с природата да споря!               

© Габи Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??