19 мая 2019 г., 06:39

Кестени II 

  Поэзия
643 3 5

             Кестени II

 

В бледосиня надежда се взирам
сякаш късче постлано небе.
Месец май. След дъждовната диря
с бели облаци идвам към теб.

 

И изтича зад мен тротоара,
след пороя във златни лъчи.
Помня тази уличка стара,
още чувам онези следи.

 

Още чакам часът да удари.
Понеделник. Дванайсет без пет.
Пак цъфтят тези кестени стари,
пак съм същото старо хлапе.

 

И така тротоарно обречени
тези мисли са с цвят на небе.
Колко думи мълчат неизречени,
колко пролети дават криле?

 

Аз мълча и събирам от звуците
притаени във майския ден.
Тези кестени и дъжда, и улуците,
споделени единствено с мен.


             18.05.2019
       Венцислав Янакиев

© Венцислав Янакиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??