КИБРИТОПРОДАВАЧКА
В гореща нощ кибритопродавачка
ще седне под прозорчето ти тихо.
Щурците със цигулките ще плачат.
Тя няма сълзи, само два-три стиха...
Ще блеснат сфери приказно вълшебни.
А блусът ще разжари и звездите.
Аз зная, че е първи и последен
по фосфорния дансинг на мечтите.
Когато всички клечици угаснат,
ще тръгне по пътеката си няма.
Остане ли, ще съмне. И опасно е
да видиш, че е жива. И голяма...
© Алина Стоянова Все права защищены
Строга
Парадно
Невнятна
Банално
Стремглава
Мъничка
СМЪРТ
pati aude JACK