25 нояб. 2017 г., 17:17

Кино 

  Поэзия » Другая
1789 8 9

Едно вълшебство има на земята,

И някак всеки го докосва сам

Във стария салон на махалата

На леко пожълтелият екран.

 

Отвъд това което казват зримо

Където вечността е полоса

Мечтаем за живот като на кино

И в светлина да правим чудеса.

 

Изпращаме флотилии в небето

Да търсим пътища към любовта,

А сме едва на два-три сантиметра

И можем да се хванем за ръка.

 

От тъжното не подарено цвете

До  скритата в душите ни мечта,

През нощ разкъсвана от зверовете

И още по красива  сутринта,

 

Пътуваме подреждаме нещата,

а все навътре в себе си вървим

към старият салон на махалата

към оня истинският първи филм...

© Бисер Бойчев Все права защищены

Произведението е включено в:
  1449 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??