Nov 25, 2017, 5:17 PM

Кино 

  Poetry » Other
1786 8 9

Едно вълшебство има на земята,

И някак всеки го докосва сам

Във стария салон на махалата

На леко пожълтелият екран.

 

Отвъд това което казват зримо

Където вечността е полоса

Мечтаем за живот като на кино

И в светлина да правим чудеса.

 

Изпращаме флотилии в небето

Да търсим пътища към любовта,

А сме едва на два-три сантиметра

И можем да се хванем за ръка.

 

От тъжното не подарено цвете

До  скритата в душите ни мечта,

През нощ разкъсвана от зверовете

И още по красива  сутринта,

 

Пътуваме подреждаме нещата,

а все навътре в себе си вървим

към старият салон на махалата

към оня истинският първи филм...

© Бисер Бойчев All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1445 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??