Като пръснати звуци от китара
минава нашият живот.
Китара - звучна, силна, чувствена,
в ръцете изкусен китарист.
Струните златни нижат тонове,
струни, опънати докрай.
Само миг невнимание
дели ги от вечния покой.
Свири свирачът, ниже нотите,
звуците - един след друг.
Тъй както миговете от живота
ни следват в житейския ни път.
Свири, свири, свирачо, свири,
дрънни с пълна мощ китарата,
нека да усетим с пълна пара
как действат хилядите звуци от гласа на струните.
Но ето - краят на мелодията идва!
Но ето - късат се струните!
Увисват, а той се мъчи -
мъчи се да свири на китарата.
Остават три - две - една,
мина мелодията, мина и живота.
Не може да се изсвирят повече тонове,
не могат да се изживеят още мигове!
© Космически автор Все права защищены