Ќе ја изгаснам љубовта
како светло во собата
кога ќе сфатам
дека е порок
кога ќе стане неразумна
кога ќе биде невозвратена
кога ќе ги растоварам
сите црни мисли
што му тежат
на овој ден и на овој живот
ќе живеам праволиниски
ќе пишувам сосема обично
ќе ја изгаснам љубовта
како светло во собата
кога ќе сфатам
дека за неа
нема место во поезијата.
© Sanja Atanasovska Все права защищены