Apr 12, 2018, 12:40 PM

Ќе ја изгаснам љубовта 

  Poetry
309 1 1

Ќе ја изгаснам љубовта

како светло во собата

кога ќе сфатам

дека е порок

кога ќе стане неразумна

кога ќе биде невозвратена

кога ќе ги растоварам

сите црни мисли

што му тежат

на овој ден и на овој живот

ќе живеам праволиниски

ќе пишувам сосема обично

ќе ја изгаснам љубовта

како светло во собата

кога ќе сфатам

дека за неа

нема место во поезијата.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??