Клетва
Къс земя ми стига,
за да се почувствам твоя,
Родино моя, с нежност да те покрия.
Поздрав с шепот тих стига
да ме наречеш свидна, дъще моя.
И радостта ще ме погълне,
ще ме окъпе твоята любов.
Искам сърцето да отдам
на тебе, земьо родна,
то трепти от дъхът ти чуден.
Стига ми, за да остана в тебе
и високо мила, родна да те нарека.
Моите чувства са взаимност
на достойнство, вяра и любов.
Тези чувства ще ми стигнат
да вървя по тебе горда
и знамето ще ти развея силно.
Защото съм се клела в тебе
още в майчината люлка.
© Йонка Янкова Все права защищены