20.10.2018 г., 1:00 ч.

Клетва 

  Поезия » Гражданска
398 0 6

Клетва

 

Къс земя ми стига,

за да се почувствам твоя,

Родино моя, с нежност да те покрия.

Поздрав с шепот тих стига

да ме наречеш свидна, дъще моя.

И радостта ще ме погълне,

ще ме окъпе твоята любов.

Искам сърцето да отдам

на тебе, земьо родна,

то трепти от дъхът ти чуден.

Стига ми, за да остана в тебе

и високо мила, родна да те нарека.

Моите чувства са взаимност

на достойнство, вяра и любов.

Тези чувства ще ми стигнат

да вървя по тебе горда

и знамето ще ти развея силно.

Защото съм се клела в тебе

още в майчината люлка.

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??