На себе си или на друг си верен?
Живееш ли по свои правила?
С пътеки изгревни или вечерни
врати отваряш? Ти ли пожела
с надежда да събуждаш всяко утро?
Откриваш ли я в хорските очи?
Горчи ли ти от виното на лустрото,
последвал съкровените мечти?
И уж е дълъг, а е странно кратък
животът ни, за да осъществим
онази вярност, търсена в сърцето,
коята с клетва в нас да посадим.
© Цветето Б. Все права защищены