15 нояб. 2024 г., 19:45

Книгите 

  Поэзия
28 0 0

Книгите са тайнственият град

и стрела, когато ни потрябва.
Те са неизбежен кръговрат,
който през душата се прокрадва.

 

Книгите са поход към върха,
семенца от есенна леха.
Те са истинската свобода
и на извор бистрата вода.

 

Книгите са мъдър хоризонт,
който сам невежество руши.
Те са честният двубой и фронт,
за безверни скършени души.

 

Книгите са храмът на страстта,
от която черпим светлина.
Няма власт над тях дори нощта,
раждаща поредната звезда.

© Наташа Басарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??