29 июн. 2009 г., 00:18

Кога торбата трябва да е пълна? 

  Поэзия » Философская
974 0 17

"Направете си кесии, които не овехтяват, неизчерпаемо съкровище на небесата, гдето крадец не се приближава, нито молец изяжда." Лука(12.33)

 

Накъде ли си тръгнал, човече,

с тая пълна и тежка торба?

(Вътре - разни змии, буболечки

я разяждат троха по троха.)

 

 

Всеки шев е готов да се пръсне

(недодялано явно скроен).

А с това, че пристъпваш на пръсти,

няма начин да бъдеш спасен.

 

 

Да я кърпиш защо се захващаш?

Вехто с ново - не ще угодиш.

И, когато най-малко очакваш,

ще се скъса. (На косъм си! Виж...)

 

 

От безценното твое богатство

няма вече да има следа...

Само горе - в небесното царство

който трупа, е с цяла торба.

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??