I. Когато
Когато рушат се устоите в брака,
сърцето разбито е, търси пролука.
Кръгът се затваря. Душата заплака,
на божите двери и ден, и нощ чука.
По стари пътеки се губят следите,
завързани възли – прикрити сигнали.
Тревожните мисли – отрова за дните,
омраза и ревност, навяват печали.
Замръзнали чувства... Мирът невъзможен,
останал самотен човек боледува,
разводът е изход – кармично заложен,
спасение дири – с подобни общува.
Приятели верни по дух си избира...
и вечер, на зигзаг, в дома се прибира.
25 април, 8:50 часът –
3 юни 2023, 19 часът
© Иванъ Митовъ Все права защищены
Благодаря и на всички, които до този момент прочетоха, както и на тези поставили творбата "любими" или безсловесно и поднесоха звездна подкрепа! Бъдете благословени и Бог да ви възнагради за добротата! Спокойна нощ на всички и на тези, които ще я прочетат!