Ще седнем като врагове
един срещу друг на масата
и ще запалим всеки по цигара.
В главите ни ще се подреждат
козове и средства за отбрана,
ще си припомняме стари дати с грехове.
Ще ровим нервно по джобовете
и ще показваме медицински справки
за счупени сърца, ръце.
Усети ли, че вече стана прекалено кисело,
че капят някакви остатъци от чувства?
Разбра ли, че няма да намерим
никаква утеха в свободата
и в лъжите си да бъдем с други?
Да! - приготвих списъка
и чакам всичко да ми върнеш:
и времето, и жаждата за сън!
Вземи си всички намерения,
желяния, обятия и нощи насаме!
Отдавна те напуснах духом,
и отдавна знам,
че няма твои чувства в мен!
Сега е - и не позволявам да ме убедиш -
ти знаеш - аз съм най-добрата;
аз знам, че като тебе има хиляди мъже.
© Обичаща Все права защищены