3.05.2007 г., 20:34 ч.

Когато аз реша,че може 

  Поезия
1015 0 2
 

Ще седнем като врагове

един срещу друг на масата

и  ще запалим всеки по цигара.

В главите ни ще се подреждат

козове и средства за отбрана,

ще си припомняме  стари дати с грехове.

Ще ровим нервно по джобовете

 и ще показваме медицински справки

 за счупени сърца, ръце.

Усети ли, че вече стана прекалено кисело,

че капят някакви остатъци от чувства?

Разбра ли, че няма да намерим

никаква утеха в свободата

и в лъжите си да бъдем с други?

Да! - приготвих списъка

и чакам всичко да ми върнеш:

и времето, и жаждата за сън!

Вземи си всички намерения,

желяния, обятия и нощи насаме!

Отдавна те напуснах духом,

и отдавна знам,

че няма твои чувства в мен!

Сега е - и не позволявам да ме убедиш -

ти знаеш - аз съм най-добрата;

аз знам, че като тебе има хиляди мъже.

© Обичаща Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??