26 февр. 2010 г., 19:56

Когато бях (трета част) 

  Поэзия » Любовная
546 0 1

ОТЧАЯН

 

 

Седя с наведена глава, не знам какво да правя, дали да те забравя,

или да се изправя, да се боря, грешките си да поправя,

грешка беше, че по-рано не го съзнах - обичам те повече от всичко на света,

ако не бях такъв тъпак, вече да съм с теб, прости ми глупостта.

Дали е вече късно, дали загубих те завинаги, чудя се дали

не пропуснах шанса си и всеки път щом погледна в твоите очи

виждам неуспеха си, за грешките си чувствам разкаяние,

откакто се осъзнах съм в перманентно състояние на безкрайно отчаяние,

и се чудя колко още мога да задържа сълзите, заболяха ме очите,

колко още ще издържа без теб, как ще отминават дните?

Омръзна ми всяка секунда да е вечност, времето тече и остарявам,

от мисълта за това се изморявам, психически, физически се предавам,

лягам на леглото със възглавница в лицето и лежа със часове,

а тези часове се влачат като шибан охлюв, бавно стават векове,

мисълта за теб пронизва ме като с нажежен кинжал право в сърцето,

запазва ме жив само, за да усещам болката и превръща морето

от любов във лава, и животът става ад, и се давя,

искам тази болка да изчезне, да я забравя,

но не става, не мога мъката даже в алкохола да удавя,

на дъното съм вече и, за да се спася, нищо не мога да направя...

© Тони Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Физиотерапиа

    За две ръце протегнати насреща,
    земята бих до края извървял.
    За две очи, като звезди горещи,
    за цялата си топлина бих дал.

    За две слова, от мене вдъхновени,
    най-хубавите думи бих редил.
    За две сълзи, изплакани за мене,
    аз всички океани бих изпил.

    Как малко исках аз - по зрънце само,
    по капка от далечен, чакан дъжд.
    А ти дойде наистина голяма
    и всичко ми донесе изведнъж.

    Донесе ми от ветрове заръка,
    пожари звездни, за да не тъжа,
    от мъка - песен, а от песен - мъка
    и аз не зная как ще издържа.
    Е.ЕФТИМОВ
Предложения
: ??:??