Когато децата заспят...
танцуват цветята на малката Ида
и нежна музика тихо звучи,
не отваряй очи, не отваряй очи...
По покрива слънчево зайче играе
и Хензел и Гретел са в гората сами,
не отваряй очи, не отваряй очи...
Малечко Палечко своите братчета пази
и с вълшебните ботуши лети,
не отваряй очи, не отваряй очи...
Пепеляшка щастлива отива на бал
и вълшебната рокля блести,
не отваряй очи, не отваряй очи...
И червената шапчица, и принцесата спящата,
и сбъдват се смелите детски мечти,
не отваряй очи, не отваряй очи...
Когато децата заспят
и техният приказен свят оживява,
тихо в съня им ти остани...
Не отваряй очи, не отваряй очи...
© Магдалена Костадинова Все права защищены