16 июн. 2009 г., 20:02

Когато Дявол се влюби в Ангел 

  Поэзия
1148 0 2

 

 

Когато дявол се влюби в ангел,

всичко спира –

светът не се върти,

слънцето ще те изпепели,

а тъмата е по-черна от тъгата във душата.

 

Нещо покълва в сърцето...

страха от нещо в теб,

страха от нещо ново,

стараха от блясъка във неговите очи

и от възможността да сбъднеш своите мечти.

 

Когато дявол се влюби в ангел,

настъпва тишина,

друг звук не може да се чуе,

само тихата мелодия

от ангелкия глас .

 

Съзре ли Дявол своя Ангел,

види ли обаянието на ореола му,

помирише ли слънчевата светлина по кожата му,

се чуди  - дали ще може да се спре

кървавите сълзи да лее!

 

Поиска ли Дявол своя Ангел,

ще премине през Ада и целия свят,

ще преплува морета и океани,

ще полети във всички небеса,

за да съзре своята съдба!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Криси Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хареса ми! Винаги е трудна любовта между две същности, които взаимно се отричат!
  • Конфликтът извечен на типове житейско поведение - интересно си го описала.
Предложения
: ??:??