15 авг. 2007 г., 23:35

Когато е сухо... 

  Поэзия
874 0 27



Без повод ми стъпка сърцето - не плаках.
(на болка привикнах, когато те срещнах...).
И сто телеграфия гарванни чаках,
а гълъби пощенски с мълнии стреснах.


Светкавици мятах под дяволски вежди.
Бразди изоравах със ялова мъка.
Изпридах лъжите ти - дрипави прежди
и сеех в душата ти с гневност сторъка.


Не беше виновен - така поумнявах.
Продъни ушите ми ехото глухо.
През ситото мокро все тебе пресявах.
Ще сея наново. Когато е сухо.


 

15.08.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??