22 июл. 2010 г., 16:22

Когато лавандулата цъфти 

  Поэзия » Любовная
3319 0 9

 

юли

цветоносни клонки търсят слънцето

лъжливо преплетени

с магията на цветовете

в синьо виолетова хармония -

 

лавандулата цъфти...

 

сладък  дъх

опияняващ

спомня стария сандък на баба

омайна билка - елегантно

препраща към древна Елада...

 

къде съм

коя съм

очите ми останаха за себе си

и макар пак при мен да си сгушен

няма я вратата

няма я

зазидана остава

неслучена остава

изкушаваната среща...

 

пламтяща свещ

на ръба на топла вана

с лавандулов аромат

а после

само болно обичане и

изострена липса

в синьо лилав цвят...

 

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??