юли
цветоносни клонки търсят слънцето
лъжливо преплетени
с магията на цветовете
в синьо виолетова хармония -
лавандулата цъфти...
сладък дъх
опияняващ
спомня стария сандък на баба
омайна билка - елегантно
препраща към древна Елада...
къде съм
коя съм
очите ми останаха за себе си
и макар пак при мен да си сгушен
няма я вратата
няма я
зазидана остава
неслучена остава
изкушаваната среща...
пламтяща свещ
на ръба на топла вана
с лавандулов аромат
а после
само болно обичане и
изострена липса
в синьо лилав цвят...
© Дима Всички права запазени