Когато порасна - балерина
искам да стана
и с цветята като фея
да танцувам и играя.
Когато порасна и пианистка
искам да стана
и с пръстите ми по клавишите
музика да правя.
Когато порасна и актриса
искам да стана
любовта вечна аз да играя
и сърцата на хората тъй да изпълня.
Когато порасна
искам и на сцената да пея
певица любима да стана
и песента ми да бъде в сърцата.
Когато порасна
искам и учител на децата
да стана и на любов
към ближния и земята аз да ги уча.
Когато порасна
искам и дъждът в небето да стана
и лошото по света с добро
в дъга от цветя аз да превърна.
© Лили Вълчева Все права защищены