Sep 10, 2023, 10:45 PM

Когато порасна, искам да стана 

  Poetry » For kids, Free verse
588 6 14


Когато порасна - балерина

искам да стана

и с цветята като фея

да танцувам и играя.

 

Когато порасна и пианистка

искам да стана

и с пръстите ми по клавишите

музика да правя.

 

Когато порасна и актриса

искам да стана

любовта вечна аз да играя

и сърцата на хората тъй да изпълня.

 

Когато порасна 

искам и на сцената да пея

певица любима да стана

и песента ми да бъде в сърцата.

 

Когато порасна

искам и учител на децата

да стана и на любов

към ближния и земята аз да ги уча.

 

Когато порасна

искам и дъждът в небето да стана

и лошото по света с добро

в дъга от цветя аз да превърна.

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??